Tel. 010 – 84 20 868      Email: info@levenswerk.net

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers:

Vrijwilligers zijn tegenwoordig schaars, maar een goede vrijwilliger kan daadwerkelijk een toegevoegde waarde hebben voor een client. Daarom hechten wij veel waarde aan het hebben van vrijwilligers in alle soorten en maten. Wij hebben dan ook een vrijwilligersbeleid en zal er met iedere vrijwilliger na aanmelding eerst een intakegesprek plaatsvinden, alvorens we tot het daadwerkelijke vrijwilligerswerk overgaan. In dit gesprek zal gesproken worden over de verwachtingen van de vrijwilliger, maar ook de wensen van de client en het beleid vanuit de organisatie. Er zullen afspraken gemaakt worden over welke werkzaamheden en op welke tijden/momenten etc., zodat de vrijwilliger kan starten met goede afspraken en verwachtingen van beide zijde en de kans op succes zowel voor de vrijwilliger als voor de betrokken client groot is.

Wat voor vrijwilligers zoeken wij:

1. Voor verschillende cliënten zijn wij op zoek naar een ‘bezoekvriend/vriendin’;

Mensen die met een zekere regelmaat een klein beetje van hun vrije tijd beschikbaar willen stellen om tijd door te brengen met een van onze bewoners. De regelmaat en frequentie en invulling kunnen per bewoner, maar ook per vrijwilliger verschillen en zijn altijd in overleg met elkaar af te spreken.

2. Voor het vormgeven en ondersteunen bij het onderhoud van de moestuin;

Sinds afgelopen jaar hebben wij een moestuin, waarin wij verschillende groenten, kruiden en fruit verbouwen. We zijn er achter gekomen dat het hebben van een moestuin heel leuk is, maar ook heel veel werk is. Nu werken we gelukkig graag! maar we zijn voor de moestuin op zoek naar iemand die enig verstand heeft van het verbouwen van groeten, kruiden en fruit en ons hierin kan ondersteunen door samen met de begeleiding en de cliënten eenplan te maken voor het onderhouden van de moestuin en kan ondersteunen bij onderhoudswerkzaamheden.

3. Voor het onderhouden van onze terreinen zijn we opzoek naar tuinmannen en vrouwen;

De terreinen rondom de boerderij zijn groot en hebben veel begroeiing. Het onderhouden van deze kost dan ook veel tijd. Omdat onze clienten in de dagbesteding ook veel tijd besteden aan sociaal maatschappelijke projecten, is de tijd die overblijft voor het onderhouden van onze eigen terreinen vaak beperkt. Wij zoeken dan ook mensen die het leuk vinden ons een paar uurtjes/dagdelen in de week te kunnen ondersteunen in het onderhoud. Denk hierbij aan onkruid verwijderen, snoeien, vegen etc.

4. Altijd in al iets in de zorg willen doen en tijd over?

Of spreekt het verzorgen van de terreinen, het contact met onze clienten of het verzorgen van de dieren u aan? Meld u dan aan als vrijwilliger bij ons. U kunt zich aanmelden via het contactformulier op de site.

NB: Voor alle bovengenoemde functies is het overleggen van een bewijs van goed gedrag bij ons verplicht, wel kunnen de kosten die het opvragen van deze verklaring met zich meebrengt door ons vergoed worden.

Het laatste nieuws